Ceremoniakademin

Utbilda dig till begravningsrådgivare eller borgerlig officiant. Våra utbildningar ger dig grundläggande verktyg.

CeremoniAkademin är vår utbildningsdel på Ceremonimästarna. Vi vill erbjuda närvarande och värdiga utbildningar som berör för alla människor. Vi tror på en blandning av reflektion och teori, något som speglas tydligt i alla våra utbildningar.

Vi erbjuder utbildning till begravningsrådgivare, borgerliga officianter och olika samtalsutbildningar.

Självklart behöver du inte vara aktiv eller ha erfarenhet från begravningsbranschen. Alla våra utbildningar är öppna för alla människor.

Hittar du inte en kurs för dig? Skicka oss ett mail eller slå en signal, vi tar gärna emot feedback! Behöver du en utbildning eller uppslag inför personaldagar eller fortbildning står vi gärna till tjänst. Hör av dig!

Våra utbildningar

Vill du göra en meningsfull skillnad i människors liv samtidigt som du utvecklar en givande karriär och utvecklar dig själv? Då är utbildningen som begravningsrådgivare något för dig. Som begravningsrådgivare spelar du en avgörande roll i att stödja och guida människor genom en av livets mest utmanande och känslomässiga perioder. 

https://www.framtid.se/yrke/begravningsradgivare

Nu har du möjlighet att utbilda dig till Borgerlig officiant inriktning Begravning. Du får en inblick i officiantens roll, vad är det att leda riter, varför har vi riter. Vi tittar närmare på de olika riterna som finns idag och hur du som officiant kan bygga upp dessa tillsammans med anhöriga. Då detta endast är en två dagars-utbildning lägger vi fokus på begravningsceremonin.

Vår fyra dagars utbildning ger dig helheten i att arbeta som Borgerlig Officiant, samtliga ceremonier så som begravning, vigsel och namngivning. Den ger dig både reflektion och konkret feedback tillsammans med skådespelare och duktiga lärare.

Genom vår utbildning får du en inblick i officiantens roll, vad är det att leda riter, varför har vi riter. Vi tittar närmare på de olika riterna som finns idag och hur du som officiant kan bygga upp dessa tillsammans med anhöriga. Passa på att utbilda dig till Borgerlig Officiant!

Utbildningen vänder sig till dig som i ditt arbete möter människor i kris eller sorg. Genom direkta verktyg och handlingsplaner för hur du kan arbeta i just din verksamhet.

Under utbildningen får du bland annat möta anhöriga, medarbetare inom vården, kurator och begravningsbranschen.

Att möta människor i utsatthet, sorg eller som genomgår en kraftig förändring i livet kan kännas utmanade. Genom vår utbildning får du lära dig tekniker och metoder för att känna dig bekväm i samtalet, välja orden som landar bättre samt lägga upp en strategi för samtalet. Kursen vänder sig till dig som arbetar inom sjukvården, begravningsverksamhet eller någon form av ledarroll.

Vi erbjuder en bra, stabil och verksamhetsnära utbildning inom krishantering. Våra lärare har stor erfarenhet av just krishantering i stort och smått. Den här kursen vänder sig till dig som arbetar både som chef/ledare, medarbetare såväl som personer inom vård och begravningsverksamhet.

Några ord från tidigare deltagare

”Seriös och omsorgsfull utbildning som ger en god kompetens och många bra verktyg för att hålla värdiga och stämningsfulla ceremonier.”

”Utbildningen lärde mig mycket om döden men kanske mest om livet! Vad man bör tänka på medans man fortfarande är i livet! Utbildningen blev också i högsta grad en utbildning i personlig livskunskap”

”Ceremonimästarna erbjuder en väldigt bjussig kurs där en får massvis av redskap för att kunna gå ut och börja arbeta efter kursen”